Начало » Лечение

Процедури

Лесен достъп до най-съвременните физикално-терапевтични процедури за рехабилитация

Естествените физикални фактори са познати още от дълбока древност и стоят в основата на термотерапията, балнеолечението, луголечението, хидротерапията и други базисни за физиотерапията раздели.

СБР „Здраве“ е с дългогодишни традиции в комплексното лечение на пациенти със заболявания на централна и периферна нервна система, заболявания на дихателната система, възпалителни и дегенеративни ставни заболявания, заболявания на ушите, носа и гърлото, следоперативна рехабилитация на болни, настанени в стационарните отделения на болницата. Оборудвано е с необходимата апаратура и инструментариум, съобразно изискванията на медицинския стандарт по физикална и рехабилитационна медицина.

Процедури по всички изисквания на медицинския стандарт по физикална и рехабилитационна медицина

Когато посетите физиотерапевт, той или тя ще оцени цялостното ви състояние и може да направи специфични измервания, за да събере информация за вашето заболяване или нараняване. Секцията по балнео и водолечение разполага с басейн с минерална вода за подводна лечебна физкултура (ЛФК), сауна, душ „Виши”, турска баня, вани и тангентори, СПА зона – хидромасажен джет за 13 човека, парна баня, сауна, шок ведро, релакс зона. Секцията по физиотерапия е оборудвана с апаратура за светло- и електролечение, лечение с луга и кабинет за лазертерапия. Секцията по кинезитерапия извършва групова и индивидуална лечебна гимнастика, подводна гимнастика, частичен и цялостен масаж. Функционира кабинет за логопедични занимания и кабинет за трудотерапия. Общият брой на предлаганите видове процедури надхвърля 100.

Физиотерапевтите използват много различни техники, за да ви помогнат да намалите болката и сковаността, да подобрите движението и силата и да подобрите мобилността. Могат да се използват физически агенти като топлина, лед, ултразвук или електрическа стимулация. Ръчните техники често се използват за подобряване на подвижността.

Имате ли нужда от физикална терапия?

Как да разберете дали имате нужда от квалифицирани услуги на физиотерапевт? Ако имате нараняване или заболяване, което води до болка, физическо увреждане или ограничено нормално движение/загуба на функция, физиотерапевт може да ви помогне. Физиотерапевтите лекуват хората през целия живот. Много физиотерапевти са специализирани в лечението на определена група хора, като деца, възрастни хора или спортисти. Независимо от възрастта, ако имате нарушена подвижност, може да се наложи оценка на физиотерапията, за да предложи лечение и стратегия за подобряване на функцията.

9%

от пациентите със сложни ортопедични състояния са подобрили подвижността си в резултат на рехабилитационни процедури

27%

от пацентите със заболявания на нервната система редуцират болката и мускулните спазми

6031

Пациенти са получили грижи в нашите рехабилитационни центрове

За какво могат да бъдат полезни рехабилитационните процедури?

  • Лечение на остра или хронична, упорита болка;
  • Посттравматична или следоперативна остра болка;
  • Релаксация на мускулни спазми;
  • Подобряване на кръвообращението в тъканите и въздейства върху хроничните възпалителни процеси;
  • Мускулното възстановяване;
  • Превенция или забавяне на атрофия;
  • Поддържане или възстановяване обхвата на движение;
  • Облекчаване на ставни контрактури;
  • Осигуряване регенериране на нервите, растеж на костите и възстановяване на сухожилията;
  • Заздравяване на рани и др.

За резервации

Контакти

Адрес:
гр. Банкя
ул. Георги С. Раковски 15
1320 София, България

Работно време:

Всеки ден: 8.00 – 19.30 ч

За контакти:
+359 898 650 337
info@zdravecoop.bg